JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK  03.11.2025r                                                                                                      

Zupa pomidorowa z makaronem 300g (alergeny:  seler, gluten – pszenica, jaja, mleko)
Tost z serem 1szt. (alergeny: gluten – pszenica, jaja, mleko)                                                                                                                                                                                 

WTOREK  04.11.2025r
Gulasz mięsno-jarzynowy 200g, kasza bul-gur 100g (alergeny: gluten – pszenica), buraczki 120g, kompot owocowy 200ml                                     

ŚRODA  05.11.2025r
Filet  z miruny w panierce 100g (alergeny: ryby, jaja, gluten-pszenica) – potrawa pieczona w piecu konwekcyjno-parowym, ziemniaki z koperkiem 200g, marchewka z groszkiem posypana siemieniem lnianym 120g (alergeny: mleko) , kompot owocowy 200ml                                                                                                                                                                                                           

CZWARTEK 06.11.2025r
Łazanki z kapustą i kiełbasą 300g (alergeny: gluten – pszenica, jaja) – potrawa duszona, pomarańcza 100g, kompot owocowy 200ml                                                                                                                                                                                                                                        

PIĄTEK 07.11.2025r
Pierogi Polskie z cebulką 250g (alergeny: jaja, mleko, gluten – pszenica)
Jogurt naturalny 50g (alergeny: mleko) surówka selerowa z jabłkiem 120g (alergeny: mleko, seler) kompot owocowy 200ml                                                                  

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025r

ŚNIADANIE

Kakao 200ml (alergeny: mleko), kanapki z pieczywa mieszanego 35g (alergeny: gluten – pszenica, żyto, owies, jęczmień, jaja, mleko, nasiona sezamu ) z pasztetem 30g,masło 5g (alergeny: mleko) ogórek  30g, papryka 10g,

I DANIE

Zupa pomidorowa z makaronem  200g (alergeny : gluten – pszenica, mleko, seler, jaja)

DESER

Tost z serem – (alergeny: mleko, jaja, gluten- pszenica)

II DANIE

Kotlet mielony z szynki  (alergeny: jaja, gluten – pszenica) 70g – potrawa pieczona w piecu konwekcyjno-parowym, ziemniaki z koperkiem 100g, surówka z kapusty czerwonej 70g (alergeny: jaja, gorczyca), kompot owocowy 200ml,                                                        

WTOREK 04.11.2025r

ŚNIADANIE

Kawa inka  200ml (alergeny: mleko, gluten: jęczmień, żyto), kanapki z pieczywa mieszanego 35g (alergeny: gluten – pszenica, żyto, owies, jęczmień, jaja, mleko, nasiona sezamu) masło 5g (alergeny: mleko), pasta z tuńczyka  35g (alergeny: mleko, jaja, ryba), pomidor 20g,rukola 5g, płatki ryżowe na mleku  200g (alergeny: mleko)

I DANIE

Zupa szpinakowa z jajkiem 200g (alergeny: mleko, seler, jaja)

DESER

Banan

II DANIE
Gulasz mięsno jarzynowy  z szynki 120g (alergeny: gluten – pszenica) – potrawa duszona, kasza bul-gur 70g (gluten-pszenica) buraczki 70g, kompot owocowy 200ml


ŚRODA 05.11.2025r

ŚNIADANIE

Kanapki z pieczywa mieszanego 35g (alergeny: gluten – pszenica, żyto, owies, jęczmień, jaja, mleko, nasiona sezamu) masło 5g (alergeny: mleko)
Jajecznica 100g (alergeny: mleko, jaja) ogórek 30g,papryka 20g, mleko 200ml (alergeny: mleko)

I DANIE

Zupa brokułowa 200g (alergeny: mleko, seler)

DESER

Maślanka truskawkowa  150ml – wyrób własny (alergeny: mleko)

II DANIE

Kotlety rybne z miruny 60g (alergeny: ryba, jaja, gluten – pszenica) – potrawa pieczona w piecu konwekcyjno – parowym, ziemniaki z koperkiem 100g,marchewka z groszkiem posypana siemieniem lnianym  70g (alergeny: mleko), kompot owocowy 200ml

CZWARTEK 06.11.2025r

ŚNIADANIE

Rogal maślany z masłem i miodem 35g (alergeny: mleko, jaja, sezam, gluten- pszenica), płatki owsiane z bakaliami 200g (alergeny: mleko, gluten – owies, orzechy arachidowe) marchewka 30g

I DANIE

Zupa krem z dyni  200g (alergeny: seler)
Grzanki z pieczywa wieloziarnistego 40g (alergeny: gluten – pszenica, jaja, żyto, jęczmień, mleko, nasiona sezamu)

                                                                                                                                    

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE     

                                                                              

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011w odniesieniu  do  składników obecnych w środkach żywności

Substancje zawierające alergeny :

  1. Zboża zawierające gluten (A- pszenica ,B- żyto ,C- jęczmień ,   D-owies  ,E  -orkisz, F – kamut  lub ich szczepy hybrydowe)i produkty pochodne. 
  2. Skorupiaki i produkty pochodne  
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe )i produkty pochodne  
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne(produkty bez laktozy)
  8. Orzechy tj.migdały (Amygdalus communis L),orzechy laskowe (Corylus avellana),orzechy włoskie (Juglans regia )nerkowce(Anacardium occidental),orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch),orzechy brazylijskie(Bertholletia exelsa),pistacje (Pistacja vera ),orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia )i produkty  pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty  pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l  w przeliczeniu na SO2
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne